2 pesti
1 ceapa mica
7 catei de usturoi
1 lamaie
50 ml.ulei de masline
150 ml.vin alb demisec
2 linguri bulion
1/2 lingurita boia iute / dulce
1/4 lingurita oregano
1/4 lingurita busuioc
4 fire de patrunjel verde
sare dupa gust
Pestele se curata,se spala si apoi se taie in doua pe lungime.Se spala inca o data si se sterge cu un prosop absorbant.Se pune la marinat 30 de minute cu putina sare,putin piper si zeama de lamaie.Dupa acest timp se pune la prajit foarte putin in uleiul de masline,apoi se scoate si se acopera.
In tigaie se adauga ceapa taiata pestisori,usturoiul pisat si vinul.Se amesteca 5-6 minute,apoi se adauga oregano,busuiocul,boiaua,bulionul,patrunjelul tocat fin si se omogenizeaza.Se aseaza pestele in sos,se acopera tigaia si se lasa la foc mic pana se patrunde bine pestele.Daca este nevoie se adauga putina apa fierbinte.
Pofta buna!