luni, 12 decembrie 2011

INGHETATA CU CIOCOLATA ALBA SI GHIMBIR

Inghetata imi place extrem de mult,asa ca acum am incercat-o cu ghimbir.
http://brindusascheaua.blogspot.com/2011/12/provocarea-lunii-decembrie-2011-dulce.html
Cu aceasta reteta raspund invitatiei Brandusei,careia ii multumesc.

INGREDIENTE
4 albusuri
40 g.zahar pudra
200 g.ciocolata alba
750ml.frisca (30% grasime)
1-2 lingurite ghimbir praf
putina sare
Frisca foarte rece se mixeaza spuma tare.Ciocolata se topeste la bain-marie.Albusurile se bat spuma cu putina sare,se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea.Se adauga ciocolata si ghimbirul si se omogenizeaza bine.La final se adauga treptat frisca si se amesteca usor cu o paleta pana se incorporeaza bine.Se toarna intr-o caserola si se da la congelator.Eu am turnat-o intr-o tava pentru cozonac si in doua boluri stea,ca sa fiu in ton cu sarbatorile.
Este o inghetata cremoasa fara cristale de gheata.Amatorii de ghimbir o vor aprecia.Pofta buna.